NOVINKAProcházením této stránky dáváte souhlas s využíváním souborů Cookies. Pro více informací klikněte zde..

Pokud neoznačíte jinak, počítáme s tím, že s cookies souhlasíte.

Close

  • research
  • Points de vente
  • E-shop
  • newsletter
  • pleť

Recept: Krémová houbová polévka

Vychutnejte si výbornou krémovou houbovou polévku z Food Tube kanálu Jamieho Olivera! Recept zabere přibližně 45 minut a je super snadný. Doporučujeme přidat ciabattu s houbami jako přílohu (k namáčení do polévky).

Ingredience

  • 600 g směsi žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stonky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • pár snítek čerstvé petržele
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 1,5 litru bio kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 75 ml smetany
  • 6 plátků ciabatty
  • extra panenský olivový olej

Postup přípravy

1. Žampiony očistěte a nakrájejte najemno.

2. Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli, celer a česnek, poté utrhněte petržel a najemno nasekejte stonky. Následně otrhejte lístky tymiánu.

3. Ve velké pánvi při střední teplotě zahřejte trochu olivového oleje, přidejte cibuli, celer, česnek, petržel, lístky tymiánu a žampiony. Přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte doměkka.

4. Vyjměte 4 lžíce hub a nechejte si je na později.

5. Do pánve přilijte vývar a přiveďte k varu, poté ztlumte plamen a nechejte 15 minut probublávat.

6.  Ochuťte mořskou solí a černým pepřem a tyčovým mixérem polévku rozmixujte dohladka.

7.  Přilijte smetanu, opět přiveďte k varu a vypněte.

8. Na vroubkované grilovací pánvi opečte ciabattu, poté posypejte většinou zbylých žampionů a lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem.

9. Polévku vlijte do misek, ozdobte sekanou petrželkou a zbytkem hub a servírujte s ciabattou crostini.

Náš ikonický přípravek

Nejčtenější

Salmon-healthy-fats-for-plump-skin

SLOW LIFE

Losos: zdravé tuky pro vyplnění pleti

Pro ty z nás, kdo touží po zářivé a zdravé pleti (takže všichni), by měl být losos na první příčce nákupního seznamu. Požádali jsme dermatoložku Dr. Ninu Roos a specialistu na výživu Raphaëla Grumana, aby se s námi podělili o své odborné tipy, jak připravit všemi oblíbenou tučnou rybu, a vysvětlili nám, proč je pro krásnou pleť tak zásadní přijímat dostatek omega 3 mastných kyselin.

Přečíst článek

go to top