NOVINKAProcházením této stránky dáváte souhlas s využíváním souborů Cookies. Pro více informací klikněte zde..

Pokud neoznačíte jinak, počítáme s tím, že s cookies souhlasíte.

Close

  • research
  • Points de vente
  • E-shop
  • newsletter
  • pleť

Recept: Salát z červené řepy, mrkve & pomerančů

Pokud hledáte salát, který můžete dělat stále dokola, pak jste ho právě našli. Skvěle se hodí ke všemu - k hovězímu, které vám zbylo, k dušenému, jehněčímu i k tučným rybám či drobenému sýru, jako je feta. Vyzkoušejte tento recept z Food Tube kanálu Jamieho Olivera.

Ingredience

  • 750 g mrkve
  • 500 g syrové červené řepy
  • olivový olej
  • 2 pomeranče
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • ½ svazku čerstvého koriandru
  • extra panenský olivový olej

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C/plynovou troubu nastavte na stupeň 6.

2. Mrkve zbavte zeleného vršku, oloupejte je a rozpulte. Pak očistěte řepu a nakrájejte ji na kousky.

3. Mrkev 5 minut povařte ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou, poté děrovanou lžící přendejte do cedníku.

4. Do vody opatrně vložte řepu, 5 minut povařte a poté zceďte (pokud zeleninu povaříte odděleně, zabráníte zabarvení mrkví dofialova).

5. Mrkev a řepu dejte na plech, ochuťte olivovým olejem, mořskou solí a černým pepřem. Pečte 30 až 40 minut, nebo dokud zelenina nebude lepivá a lesklá. S plechem sem tam zatřeste, aby se zelenina upekla stejnoměrně.

6. Mezitím na jemno nastrouhejte pomerančovou kůru. Odstraňte kůru a pomeranče nakrájejte na kousky.

7. Na pánvi na mírném ohni orestujte sezamová semínka, restujte několik minut a pravidelně míchejte. Otrhejte a nahrubo nasekejte lístky koriandru

8. Upečenou zeleninu nechejte mírně zchladit, přidejte pomerančovou kůru a kousky pomeranče, zalijte extra panenským olivovým olejem a podle potřeby ještě trochu dochuťte kořením.

9. Servírujte na velkém talíři, salát posypejte orestovanými sezamovými semínky a lístky koriandru… A můžete se do toho pustit.

Náš ikonický přípravek

Nejčtenější

go to top